Oppskrifta er enkel, men det er viktig med gode råvarer. Fersk fisk er eit must. Vi kjøpte lettsalta torsk på Fiskeriet på Youngstorget, den fungerte godt – men kunne klart oss utan saltet.
Oppskrift til 4 personar er følgande:
800 g torskefilet
8 stk gulrot
smør
salt og pepar etter ønskje
Grasløk
Eggesmør
2 stk egg
50 g smør
2 ss gressløk
Tilbehør
600 g mandelpotet i potetstappe: Med H-mjølk, grasløk, salt og peparFRAMGANGSMÅTE:
- Ovn: 180 grader
- Dersom fisken er salta la den trekke i vatn før den skal i ovenen
- Skjer gulrot i tynne staver og ha dei i kokande vatn i omlag 2 minutt
- Smør ei ildfast form med smør, legg i gulrotstavane og torskefileten
- Strø over salt og pepar
- Sett forma midt i ovnen og la det stå i ca 15 minutter
Eggesmør
- Kok egg og skjær i bitar
- Smelt smøret og ha i eggestrimlane og grasløken.
Advertisements
Hei!
Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no