Ovnsbakt torsk med (egge)smør

Image

Oppskrifta er enkel, men det er viktig med gode råvarer. Fersk fisk er eit must. Vi kjøpte lettsalta torsk på  Fiskeriet på Youngstorget, den fungerte godt – men kunne klart oss utan saltet.

Oppskrift til 4 personar er følgande:

800 g  torskefilet
8 stk  gulrot

smør

salt og pepar etter ønskje

Grasløk

Eggesmør

2 stk  egg
50 g  smør
2 ss  gressløk

Tilbehør

600 g  mandelpotet i potetstappe: Med H-mjølk, grasløk, salt og peparImageFRAMGANGSMÅTE:

  • Ovn: 180 grader
  • Dersom fisken er salta la den trekke i vatn før den skal i ovenen
  • Skjer gulrot i tynne staver og ha dei i kokande vatn i omlag 2 minutt
  • Smør ei ildfast form med smør, legg i gulrotstavane og torskefileten
  • Strø over salt og pepar
  • Sett forma midt i ovnen og la det stå i ca 15 minutter

Eggesmør

  • Kok egg og skjær i bitar
  • Smelt smøret og ha i eggestrimlane og grasløken.

ImageImageImageAnbefalast

Advertisements

One response to “Ovnsbakt torsk med (egge)smør

  1. Hei!

    Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

    Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett. Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.

    For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Ha en fin dag!

    Vennlig hilsen,
    Elin
    Alleoppskrifter.no

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s